GALERIES

 

 

 

Folleto

Folletó publicitari promocional 1965

 

 

 

Folleto

Mostres de portades de revistes

HISTÒRIA D'ÍNDICE

 

ORIGEN

La història d’ÍNDICE, S.L. es remunta al 1959 essent, aleshores, Agencia de Publicitat

Es denominava ÍNDICE Sala-Rodríguez, els cognoms dels seus dos socis fundadors i amics qui, durant anys, varen anar consolidant una important cartera de clients sobretot del sector tèxtil-moda. Varen realitzar innovadors dissenys i campanyes publicitàries amb slogans que arribarien a ser molt populars tals com: “Belcor, muy cerca del corazón” o “Norit, el borreguito”.

 

 

EDITORS

Editem la primera revista tècnica especialitzada en corseteria i llenceria, "CYL Moda Íntima"

El 1965, ÍNDICE, Sala-Rodríguez, va aconseguir ser una bona coneixedora de les necessitats de màrqueting del sector tèxtil-moda i va decidir aventurar-se en el món editorial i periodístic publicant la primera revista tècnica especialitzada en corseteria i llenceria, "CYL Moda Íntima". L'èxit va ser rotund i podem dir, amb orgull, que persisteix en l'actualitat ja que cada trimestre s'editen 5.000 exemplars, que es distribueixen entre els fabricants europeus del sector i en els principals comerços detallistes espanyols. Així mateix, forma part d'un grup editorial europeu de revistes anàlogues anomenat "Network Dessous".


A aquesta publicació li van seguir altres quatre capçaleres, també del sector tèxtil-moda: VESTIRAMA (prêt-à-porter Home/Dona), VESTIRSET (moda infantil), Boga (actualitat del tèxtil-moda) i IMPACTOS TEXTILES (tendències i teixits).


Durant algunes dècades, es van fer ressò dels principals esdeveniments i tendències de la moda nacional i internacional, gaudint en ocasions de la creativitat i els esdeveniments socials de l'època o en altres moments, suportant temps difícils com els de la censura franquista i les successives crisis econòmiques i estructurals. Amb el temps, ia causa dels canvis profunds de la distribució de la moda, es va haver de suspendre la seva publicació, llevat de la de CYL Moda Íntima.

 

 

IMPRESORS

L'edició de revistes ens va animar a comprar el 1965 la primera màquina d’IMPRIMIR OFFSET

L'edició d'aquestes revistes i la creació i el disseny de pòsters i catàlegs per als clients de l'empresa de manera continuada, va animar a ÍNDICE Sala - Rodríguez a comprar el 1965 la primera màquina d’Imprimir OFFSET FULL de la marca espanyola Duma, mida 50x70 , d'un color. Aquest va ser el seu inici com a empresa impressora que es va instal·lar en un petit local de 260 m2, en els baixos de l'Agència de Publicitat. Després es va adquirir nova maquinària de major format i més colors. Això va permetre anar consolidant una cartera de clients editors de llibres, sobretot de llibres escolars i revistes en color, a part de les publicacions pròpies.

 

 

EVOLUCIÓ

La preocupació per a donar un servei integral als clients ens va iniciar en el procés d’Enquadernació i Acabats

Amb el temps i la preocupació per a donar un servei integral als seus clients, ÍNDICE es va interessar pel procés d'enquadernació i acabats, implantant una enquadernació en rústica, en un local de 300 m2. situat als afores de Barcelona.


El 1973, ÍNDICE Sala-Rodríguez, a partir de la marxa d'un dels socis fundadors, canvia la seva condició social i la seva denominació a ÍNDICE, Societat Limitada, fins avui. No obstant això, segueix essent una empresa familiar i no tant pels seus socis com per l'ambient que sempre ha regnat.


El 1980, l'augment de la cartera de clients i la incomoditat de traslladar el producte semielaborat d'un taller a un altre va dur a l'empresa a plantejar la necessitat d'unir tots dos tallers en un nou local en el qual poder ampliar l'oferta d'impressió i enquadernació amb nova maquinària. Així, el 1982, es va adquirir una nau industrial de 1700 m2, al Poble Nou de Barcelona. Noves màquines d'enquadernació i impressió van substituir les antigues. Amb aquests canvis el creixement sostingut s’accelerava i es va invertir en maquinària ROLAND de nova generació, amb els cossos en línia i informatitzades amb l'última tecnologia del moment, les primeres màquines amb PC i fibra òptica, i comencem a veure passar els fulls a gran velocitat i més silenciosos.

 

 

MÉS INVERSIONS

La demanda dels clients ens va exigir ampliar l'espai industrial a 6000 m2

L'enquadernació, el magatzem i la logística ens varen obligar a ampliar la superfície. No sense cert respecte, adquirim, de cop, 3500 m2. de naus confrontants, passant a ocupar l'actual superfície de 6.000 m2. Així, entrem en una nova dimensió d'empresa. L'objectiu era invertir en nova maquinària, en impressió i enquadernació i la perspectiva d'entrar en el món digital a la pre-impressió, per un proveïment ràpid i eficaç a la impremta. Implantem el primer CTP amb filmadora de planxes, flux de treball i imposició digital.
Aquesta nova ampliació de l'espai ens va animar a donar un pas més i de cabdal importància: el trasllat de les oficines, amb tota l'administració i direcció de l'empresa, encara situades al centre de Barcelona, on vàrem començar com Agència de publicitat.

 

 

ACTUALITAT

Contínua inversió en tecnologia d'última generació i intranet

La recepció de treballs des del programa de gestió MIS i la captura de dades de producció, en format JDF, o l'enviament de la colorimetria automàtica en arxius CIP3, són algunes de les noves tecnologies de les que avui ja no podríem prescindir.

 

El 2006 es va renovar la preimpressió incorporant Internet en el procés de recepció i correcció de treballs, essent el nostre actual camp de desenvolupament de servei al client.

 

En l'actualitat, seguim invertint ja que, des de 2008, disposem de 21 cossos d'impressió. En enquadernació, també s'ha incorporat un segon tren de cobrir amb solapes; un sistema d'alçat i cosit en línia; una plegadora per doble o triple producció, i, finalment, un tren de cartoné. cción; y, finalmente, un tren de cartoné.

 

 

AGRAÏMENTS

Tot això no hagués estat possible sense un formidable equip de treballadors

Els treballadors d’ÍNDICE, la majoria presents a l'empresa des de molt joves, són persones compromeses amb la seva responsabilitat, molt experimentades i reciclades. Persones que gaudeixen amb el que fan, als que sempre els hem agraït la seva intensa dedicació.

 

ÍNDICE començar la seva activitat amb dues persones entusiastes, socis i amics, amb la intenció de guanyar-se la vida i gaudir treballant. Avui continua essent una empresa familiar però amb un destacable nombre de treballadors que sobrepassa el centenar. La filosofia, però, continua essent la mateixa: compromís amb el client i el millor ambient de treball possible.

 

Aquesta és la història d'ÍNDICE. Un llarg recorregut que continua actualment gràcies als nostres clients, alguns amb més de 40 anys al nostre costat, que segueixen brindant la seva confiança, per l'alta qualitat, bon servei i el millor preu que sempre ens hem esforçat a donar-los.